Wintercircus

Date: 
Saturday, 20 December, 2014 - 00:00 to Sunday, 4 January, 2015 - 00:00
Members only: 
No (all Atos employees)
Children allowed: 
Yes
Minimum age: 
0

Wervelend Wintercircus in Utrecht, Amsterdam, Den Haag & Maastricht

Vliegende acrobaten, razende motoren en de enige menselijke kanonskogel in Europa. Van 20 december 2014 t/m 4 januari 2015 (kerstvakantie) vinden grote Kerst/Wintercircussen plaats in Utrecht (Jaarbeurs), Amsterdam (Arena Boulevard), Den Haag (Malieveld) en Maastricht (MECC). Uitsluitend top acts uit alle delen van de wereld komen exclusief voor deze producties naar Nederland. Circus en kerst zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en Wintercircus Utrecht, Amsterdam, Den Haag & Maastricht vertegenwoordigen de absolute top binnen dit genre.

 

De voorstellingen zijn ieder jaar helemaal nieuw en telkens weer verrassend. Met deze formule trekken de circussen tienduizenden bezoekers uit het hele land. De voorstellingen vinden plaats in moderne tenten die optimaal comfort garanderen en met veel pluche, klatergoud en zelfs loges de allure hebben van een theater. Tientallen kerstbomen en sprookjesachtige verlichting maken de beleving compleet. In Maastricht wordt het circus opgebouwd in een hal van MECC Maastricht. Ook hier is de sfeer ongeëvenaard.

 

Motoren

Spektakel speelt dit jaar een grote rol. In Amsterdam ziet het publiek een dubbel ‘Rad des Doods’ als uitsmijter van het programma. Deze act is een ware thriller waarnaar u met ingehouden adem zult kijken. Op twee grote in zeer hoog tempo door het luchtruim roterende stellages balanceren vier acrobaten en tarten daarbij de zwaartekracht. Zonder vangnet. Nooit eerder was een dergelijke act op Nederlandse bodem te zien. Ook in Utrecht zorgen waaghalzen voor spannende momenten. De Diorios uit Zuid-Amerika vormen daar het hoogtepunt van de show. Deze groep bestaat uit zes motorrijders die tegelijkertijd in een ronde globe rond scheuren die midden in de piste wordt geplaatst. Een ongekend spectaculaire act die nog eens voor extra verbazing zorgt als de globe open gaat terwijl de motoren erin rijden. Overal ter wereld veroorzaakten deze artiesten staande ovaties. Dat zal in Nederland niet anders zijn. In Maastricht ziet het publiek de enige vrouw in Europa die zich als  ‘menselijke kanonskogel’ door het luchtruim laat schieten. Bij het Groot Kerstcircus Den Haag is dit jaar een uniek vliegende trapeze nummer te zien uit Moskou. De acrobaten vliegen als vogels door het luchtruim terwijl ze spectaculaire stunts uitvoeren.

 

Alle leeftijden

Vanzelfsprekend ziet u naast de genoemde nummers nog veel meer. Alle shows duren 2 ½ uur en bevatten onder meer luchtacrobatiek, clowns, illusionisten, jongleurs en tal van andere nummers die voor een onvergetelijke ervaring zorgen. De voorstellingen worden bovendien ondersteund door de nieuwste special effects en zijn geschikt voor alle leeftijden.