Kennismaken met de mondharmonica

Date: 
Saturday, 20 March, 2021 - 14:00 to 15:30
Pricing: 
€ 7,50 voor leden en € 22,50 voor niet leden
Members only: 
No (all Atos employees)
Children allowed: 
Yes
Minimum age: 
14

Kennismaken met de mondharmonica

Altijd al mondharmonica willen spelen?

Dan mag je deze kans niet missen !

En verbaas jezelf door in 1,5 uur de basisprincipes van mondharmonica spelen te leren, wellicht schuilt er wel een Toots Tielemans in je. 
 
Er was eens…….
Een tijd dat bijna iedereen met een mondharmonica op zak liep. Bij de meest uiteenlopende gebeurtenissen, een feest, een droevige gebeurtenis, of zomaar een gezellig samenzijn, haalde bijna altijd wel iemand zo’n instrument tevoorschijn om er een deuntje op te spelen. Zelfs soldaten die naar het front vertrokken namen er een mee om zichzelf en anderen moed in te blazen. Menig leven schijnt gered te zijn doordat zij hun mondharmonica in de borstzak van hun uniform droegen om hem bij de hand te hebben en zo een kogel opvingen.

Tegenwoordig horen we de mondharmonica minder vaak. Dat is jammer want het is het een instrument met veel mogelijkheden. Alle soorten muziek kunnen erop gespeeld worden en een chromatisch instrument kan bijna het toonbereik van een piano hebben.
Zou u graag wat beter kennis maken met de mondharmonica? Dan Krijgt u nu de kans :
 
In 1995 werd Stichting De Notenkraker opgericht en deze richtte zich voornamelijk op het bespelen van de mondharmonica. Mondharmonicadocent Viola Barends studeerde aan het Brabants Conservatorium in Tilburg waar zij in 1986 haar diploma behaalde. Na zich een aantal jaren met vocale muziek en lessen algemene muziekleer bezig gehouden te hebben raakte zij in de ban van de mondharmonica. Op het ogenblik leidt zij diverse mondharmonica-orkesten waar zij orkestbewerkingen voor schrijft, nieuwe leden opleidt en die optreden in binnen- en buitenland. Ze geeft les op de chromatische mondharmonica in diverse muziekstijlen (van klassiek en oud-hollands tot hedendaagse popmuziek) en op de diatonische mondharmonica (Nederlandse en Amerikaanse volksmuziek, Blues 1 en Blues 2).
 
Voor meer info zie: www.violaharmonica.com